filmdalekogistoka

SO LONG, MY SON

, , — Autor doragan @ 17:02

    SO LONG, MY SON

Ako postoje filmovi koji su ekvivalent romanima, onim romanima kavi su se nekad pisali, o porodičnim drmama kroz više generacija, to bio bio ovaj kineski film.

Jer, i ovde se prate dve porodice kroz više od 30 godina dug period, počev od osamdesetih godina pa do modernog doba. I tu vidimo sve promene kroz koje je Kina prošla,uspon od bede do današnjeg džina.A kroz tu odiseju je utkana i elegična priča o porodičnoj tragdiji. Problem je što je dužna filma ,skoro tri sata ipak previše za današnju publiku i vreme, ali oni izdržljivi biće negrađeni. Ovo putovanje je olkšano time što su svi sastojci koji čine neki film vrednim gledanja tu:odlična gluma, diskretna režija kojaje klasična u najboljem značenju te reči, priča, sve je tu i pomešano ka treba.Nije za svakoga, ali pogledajte!

Ocena:8/10

Režija i scenario:Wang Xiaoshuai

 


ME AND ME

, — Autor doragan @ 16:48

           ME AND ME

Film misterije,koja,i ne,nije spojler, neće ni biti razrešena..

Šta biste uradili da se probudite jednog jutra u nekom drugom telu?U nekom drugom životu?Ovaj film pokušava da nađe odgovor na to pitanje, i kao i većina ovakvih bizarnih zapleta, sve se dešava u jednom selu, provincije, gde je sve naizgled idilično..Tu zatičemo inspektora Gyung-goa,koji istražuje msrt maldog bračnog para,učitelja i žene mu. Sve mu je sumnjivo, sve dok ga seljani ne opiju jedno veče,i nakon toga on se budi..kao učitelj.Pokušava da vrati svoj život nazad,a to nije jedina čudna i neobjašnjiva stvar na koju naiđe.

MOžda i nije sve najjasnije ili logićno, ali ovo je vrsta filma gde se to i ne traži.Ostaje duže u sećanju i tera Vas da se vratite nazad, makar u mislima, ako ne ponovo da se vidi. Preporuka!

Ocena:8/10

Režiser i scenarista:Jung Jin-young

 


INNOCENT WITNESS

, — Autor doragan @ 16:36

       INNOCENT WITNESS

Težak, iscrpljujući film, koji podeseća na filmove koji su se nekda davno snimali, gde častan pojedinac, uspeva da dopre do istine-i to pred sudom.

Da je ovo doba kad su se takvi filmovi pravili, u glavnoj ulozi bi vidlei Džejmsa Stujuarta ili Henrija Fondu, ali ovo je film iz Koreje i 2020. gdina je. Zaplet prati advokata Soon hoa,koji ybog svog osećaja za pravdu aš i nije napredovao u karijeri,što ga čini idealnim za slučaj domaćice koja je optužena za ubistvo starije osobe o kojoj je vodila brgu. Problem je što je jedini svedok 15-godišnja devojčica,koja je autistična osoba. Nekkao, posle mnog peripetija da bi stekao poverenje devojčice, istina ispilva..i nije baš prijatna.

Sve to je upakovano u nešto preko dva sata filma, pa i jedna mala ljunavna priča. Dobro je što je sve to veoma zanimljivo i film ne pada niti u dosadu, niti u patetiku. Gledajte!

Ocena:7,5/10

Režija i scenario:Moon Ji-Won, Lee Han 

 


Powered by blog.rs