filmdalekogistoka

SHADOW

                  SHADOW

Veliki majstor Zhang Yimou se vratio posle nekoliko manje uspešnih naslova. Ali, da li je to dovoljno da povrati slavu stečenu sa Herojem i Kuóm leteíh bodeža? 

Da odmah otkrijemo tajnu:nije. Ali, dovoljno je blizu ta dva pomenuta remek dela, kad je kineski film bio u punom naletu probuđene kreativne energije. Shdow je višeslojna i složena priča o herojstvu, lukavstvu, izdaji, dostojna jednog Šekspira.

Opet, stvar ako se ogoli se svede na borbu za moć, jer vladar jednog kraljevsta želi po svaku cenu da ponovo osvoji jedan grad ,nekada u njegovoj vlasti, a sada pod upravom drugog generala koji ga je dobio u borbi.Ako na to dodamo zapovednika vosjke osvetoljubivog cara, njegovog dvojnika, par ženskih likova koje nisu tu samo zbog ukrasa, dobijamo lpriču, čiji se konci prepliću i prepliću, ali će Vas sa uživanjem uvući u svet intiga i borbi.Da, scene borbi su maestralne, pa će tako ljubitelji wuhia žanra doći na svoje.

Maestralno i bogato, obavezno pogledati više puta!

Ocena:9/10

 


BELIEVER

                            BELIEVER

Fenomenalan triler, rimejk Hong Kong filma iz 201, Drug War, je uzbudljjiva reolerkoster vonja do srca tame ljudi koji kontolišu prodaju droge u Koreji.

Naizgled, sve počinje rutinskom akcijom u borbi protiv tajanstvenog gospodina Lija, druglorda, u kome policija zarobljava mladog , tek pristiglog u  kriminalnol hijerarhiji, mladića Rika, koji pristaje da im pomogne , a sve u cilju da se ,nekkao konačno dmognu Lija. Tad počinje uzbudljiva borba , u kojoj se čini da je Li stalno korak ispred policije i da stvari nisu onakve kakve se čini na prvi pogled. A i drugi, uzgred budi rečeno.

Dva sata filma brzo će proći, a da i ne trepnete, sve do katarzičnog i upitnog finala. Ovim filmom Južna Koreja izbija na prvo mesto ovogodišnje produkcije,toliko ubedljivo da će Kina i Japna morati ozbilno da zaskuku rkave sledeće godine, jer ova, šta god a se desi dom kraja, je već izgubljena.

Ocena :8/10

Režiser:Lee Hae-Young

Scenario:

Chung Seo-Kyung, Lee Hae-Young

 


 

 

Normal 0 false false false false EN-US X-NONE X-NONE

THE GANGSTER, THE COP, THE DEVIL

— Autor doragan @ 07:45

THE GANGSTER, THE COP, THE DEVIL

Prosečan korejski triler, ali opet superioran prema holivudskim kvazi zapletima, bez teškoća.

Da nisam prestrog?Film ne da nije prosek, već kick ass svojom pričom, tempom, likovima koji će Vas držati prikovane svih 100 i nešto minuta pred Vašim ekranima. Priča je zanimljiva i odigrava se 2005. godine, kad se pojavljuje serijski ubica ,koji bira žrtve nasumice na uvek mračnim i kišovitim ulicama milonsko grada..zvuči strašno a i jetse. U priču se upliće lokalni gangster,koji biva napadnut,kao da ih već nema dovoljno, i pada dogovor sa policajcem koji je davno bacio oko na njega, ali kako biva neprjatelj amog neprijatelja ..ili tako nekako.Devil iz naslova je serijski ubica, to ste pogodili,ali kao i svako zlo, krije se iza doborodušnog, mirnog čoveka, mada tačni motivi početka njegovog ubijanja ostaju nedovoljno objašnjeni.

Kraj Vam neću otkriti, ali očekujte neočekivano. Za mene nema dileme, odličan triler!

Ocena:8/10

 

  • Režiser:

Lee Won-Tae

  • Scenario:

Lee Won-Tae

 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

Powered by blog.rs