filmdalekogistoka

CRAZY SAMURAI MUSASHI

, — Autor doragan @ 14:03

    CRAZY SAMURAI MUSASHI

Apsolutno lud i jedinstven film. Naravno, samo su japanci ovo mogli da snime.

Podnaslov filam je 400 vs 1 i to je sve što treba da znate o filmu. Ono što sledi oduzeće Vam dah:77 minuta neprekidne borbe jednog samuraja ,Musašija, protiv 400 boraca u borbi mačevima. Kakva borba! Imate utisak da je snimljena u jednom kadru, i umorićete se samo od gledanja. Kako li je tek bilo glumcima,pravim akterima ove priče? Sa minimumom dijaloga, a maksimumom akcije ovaj film je svoj žanr dosegao dovisine sa koje gleda sve ostale filmove.Il, što bi rekli klinci, obrnuo je igricu.

Naravno, film ima neke momente koji nam izgledaju čudno,npr zašto uporno borci napadaju Musašija jedan po jedan, ali takav je kodeks samuraja. Naprosto, nepojmljivo im je bilo da se drugačije bore jer im je to bilo nečasno. No, to ne umanjuje uživanje u filmu.Gledati!

Ocena:8,5/10

Režiser i scenario:Yûji Shimomura

 


BIRDSONG

— Autor doragan @ 13:08
Normal 0 false false false false EN-US X-NONE X-NONE

              BIRDSONG

Mešovita produkcija belgijsko-japanska,a takav je i film.Bledunjava mešavina nečega što je moglo i trebalo biti bolje.

Asuka, naša junakinja, je čistačica koja želi da uspe u muzičkom biznisu. Talentovana je, ali da bi se valjano spremila za muzičko  takmičenje uzima časove kod strgogo profesora. Na sve to  ulazi u neku vrstu prikrivene prostitucije,jer joj je potreban novac da plati časove. Sve to pratimo i kroz razgovore koje vodi sa vlasnikom diksografske kuć  koja je organizator takmičenje i koj do kraja filma shvata sve Asukine strahove, nade i osećanja.

Možda je ovo zaplet, amožda i nije. Problem je što je sve neubedljivo, površno i klišeizirano. Lako zaboraljivo. Ko se ponadao da će videti nešto od erotike koja se naslućuje kroz plakat,vara se. Preskočite mirne duše.

Ocena:5/10

Režiser i scenario:Hendrik Willemyns

 


Powered by blog.rs