filmdalekogistoka

along with the gods:the two worlds

ALONG WITH THE GODS:THE TWO WORLDS

Šta se zgodi kad se vatrogasac heroj Kim Ja-hong ,nađe na nebu,nakon herojske smrti? Pa,7 suđenja-po budističkom verovanju-, a prate ga 3 anđela čuvara, te ako ste radoznali da vidite kako je prošao na suđenjima i da li je dospeo u raj, sedite i gledajte.

Film je sentimentalni akcioni spektakl, iskreni ne znam kako bolje da ga opredelim, i u njema nastupa all-star glumačka postava koju Južna Koreja može da pruži:Kim Ja-hong,Kim Hyang-gi i drugi. Osim te činjenice, i zaista solidne glume za ovu vrstu filma, istakao bih zapanjujuće vizuelne efekte, ali i pomalo preveliku dužinu trajanja filma, jer osim osnovnog zapleta, tu je i sporedni, vezan za brata nađeg heroja vatrogasca,koji se odmetnuo u zloduha, a i svih sedam suđenja je prikazano, nema vrdanja ni gore na nebu ni dole na Zemlji...

Nisam baš siguran koliko tema filma moše da privuče ne-azijski svet, jer je tema baš specifična, ali drugi kvaliteti nadomešćuku temu i uvlače Vas u priču bez većih problema. Pogledajte!

Ocena:7/10

Režija i scenario: Kim Yong-hwa 

 

 

 


THE THOUSAND FACES OF DUNJIDirector: Yuen Woo-ping. Screenplay: Tsui Hark.A

                   THE THOUSAND FACES OF DUNJIA

Kineski spektakl za oči i uši, malo manje za cerebralni korteks, ali ko mari? Veliki mag Tsui Hark , iako nije u zenitu svoje kreativnosti i dalje ima magični dodir, skoro kao magija u ovom filmu.

Film obiluje sjajnim efektima, još boljim scenama borilačkih veština, dok je razvoj likova i humor nekako u drugom planu. Mada, ovde to navodim po strožijim kriterijumima koji važe za azijske filmove, u odnosu na priglupe američke akcione spektakle, ovo je nedostižni ideal. Kako god, zaplet se razmotava oko tajnog društva ratnika   Wuyinkoji se bore protiv svih opasnosti koje mogu da zadese planetu Zemlju, a jedna od tih nevolja upravo je eksplodirala u kosmosu i par ćudovišta, koja nekako podsećaju na Moćne Rendžere, mislim na čudovišta iz te serije, kreću u terorisanje sveg živog na šta naiđu,,,

Kad tu dodamo i misterioznu  devojku koja postaje novi vođa družine zamešateljstvo postaje potpuno i uzbuđenjima nikad kraja sve do neizbežnog finala koje obećava nastavak...

MOžete biti zadovoljni sa stim što ste videli i film je odličan za ono što je namenjen-a to je razbirigabez  mnogo nepotrebno "filozofiranja" koje guši priču.

Ocena;7 

 Režiser: Yuen Woo-ping. Scenario: Tsui Hark.

 

  •  

 

 

 


march comes in like a lion

— Autor doragan @ 05:10

MARCH COMES IN LIKE A LION

 

Naravno da skoro svaki, ako ne i svi filmovi made in Japan vuku poreklo od njihovih mangi i ,iako se ponavljam, to moram da istaknem jer je tako i sa ovim filmom koji Vam predstavljam.

Režise Keishi Otomo je pre ovog filma, režirao filmove koji se veoma razlikuju po senzibilitetu od Marcha, ali krajnji rezultat je impresivan. Priča se odvija oko mladića Rei-a majstora u igri shogi,koji je japanska verzija šaha, i otkriva njegove motive da postane šamipn u toj igri, prepliće priču oko njegove polusetre, tri devojke bez oca koje ga simpatišu, i što je najvažnije daje fokus na igrače shogia ,jer sama igra i nije interesantna kao neke druge igre i sportovi, zar ne?

Ali, u Japanu je što-šta drugačije nego kod nas, pa je tako moguće da igra slična šahu bude praćena preko televizijie a njeni igrači velike zvezde. Ali, motiv našeg junaka da igra ovu igru je samo iz želje da se uklopi i bude prihvaćen od svoje nove porodice, jer mu je "prava porodica" poginula u nesreći.

I tako,  topla ljudska priča, nenametljivo i suptilno ispričana je mnogo bolji film nego što biste pomislili na osnovu opisa ili bilo koje recenzije. Savet da gledate se podrazumeva, naročito u ove sive timske dane.

Ocena:7/10

Režiser: Keishi Otomo
Scenario: Yuko Iwashita, Ryohei Watanabe, Keishi Otomo

 


Powered by blog.rs