filmdalekogistoka

REVENGER

, — Autor doragan @ 07:29

          REVENGER

Južno korejski akcioni spektakl stare škole, to se ne propušta, čak i ako niste ljubitelj ovog žanra!

 

Dakl, priča je jednostvna, koliko da imamo podlogu dok naš junak melje sve pred sobom:interpolov agent Kim, biva doveden na ostvro, negde u Indjskom okeanu, gde robija se sam kriminalni ološ, a sa namerom da se soveti svom arhi-neprijatelju(neko generičko azijsko ime). Glumi ga fenomenalni Bruce Khan, koji je, gabaritniji za azijske glumce, što mu ne smeta da pruži vrhunski set veština za tabanje hordi koje ga čekaju do finalnog okršaja.

Ima i nekoliko mana, cgi krv, nepotrebni flešbekovi, dok je humor neuobičajeno mnogo prisutan, ali nije loš. Ne bih dalje dužio, jednostavno najbolji akcijaš nekoliko godina unazad!

 


STRAY

, — Autor doragan @ 09:05

                         STRAY

Strogo gledano, Stray se ne bi mogao podvesti kao film made in Japan. No, obzirom da je zaplet vezan za sudbinu jedne japanske porodice, ipak je opsi ovog filma uvršten , a da li ima još nekih razloga, procenićete i sami.

Odmah da odgovorim na prehodno pitanje: i nema baš mnogo razloga. Film nudi generički horor zaplet, sa ne baš nekim efektima, ali gluma za film ove produkcije i nije loša. Dakle, priča prati tinejdžerku Nori, čija mjka misteriozno sagori sama od sebe. Problem nastaje kada se ugljeničnom analizom utvrdi da je leš star hiljadu godina. Nori tada postaje svesna svijih moći, koje se ispolje kada se uznemiri, kao Keri. I tako se priča odmotava ka neizbežnom kraju, predvidljivi i pomalo dosadno, ali film ne traje predugo, što je ovde kompliment veliki kao kuća.

Dakle, ako ste zagriženi fan horor filmova, odgedajte i ovaj, ostali preskočite.

Ocena:5/10

Režiser: Joe Sill
Scenario: JD Dillard, Alex Theurer

 


JAILBREAK

— Autor doragan @ 10:32

                            JAILBREAK

 

Prvi film iz Kambodže na ovom blogu! To je dovoljan razlog da upalite lampice i pročitate tekst.

Ako očekujete neko remek-delo, od toga nema ništa:u pitawu je klasična tabačina,koje se kao što i naslov govori , dešava u zatvoru prilikom pobune robijaša. Na putu im se ispreči pocijski tim koji je trebao da čuva opasnog svedoka, opasnog po loklanu mafiju-, a čija glava je ucenjena. I, akcija može da počne.

Sve što ljubitelji ovog žanra očekuju to će i dobiti: poštene tuče, majstore borilačkih veština, opasne devojke u kožnim kostimima, litre lažne krvi po zidovima i  podovima..nema šta nema. Ipak, i pored truda, i film ne dobacuje nešto više od proseka žanra, ali je barem, zabavan. I kao kuriozitet, film režira Jimmy Henderson, italijan američkog imena, koji od 2011. godine radi u Kambodži, i to sa solidnim uspehom, rukovodeći se bolje prvi u selu nego zadnji u gradu.

Dakle, videli ste o čemu se radi, ap ko voli nek gleda!

Ocena:6/10

Režija: Jimmy Henderson

 

 

 


Powered by blog.rs