filmdalekogistoka

TRAIN TO BUSAN 2:PENINSULA

, — Autor doragan @ 17:08

   TRAIN TO BUSAN2:PENINSULA

Evo nastavka jednog sasvim solidnog horoa, zombi podvrste, i da li donosi ono što je obećao?

Odgovor:ne. 4 godine nakon originalne priče, ko god je mogao, pobeogao je iz Južne Koreje-eto dobre strane izolacije Severa!-i izbeglice su svuda dočekane sa prezirom i strahom. Našem heroju Jung seoku, pruža se prilika da se ponoov vrati na rodnu gruud,kroz jednu operaciju povrata plena za lolalnog crimelorda. Naravno, nešto krene naopako, i tad kreće predvidljiva i ne baš inspirativna akcija. Problem je što je sve to dosadno i neinspirativno, i toliko malko da jedva čekamo da se sve završi. Film je snimljen da se izmu pare, a malo života-paradoks za zombi film-nije na odmet.

Ipka, ako volite ovaj žanr, bićete svoj na svome, ostali preskočite.

Ocena:5/10

Režija:Sang-ho Yeon

Scenario:Yeon Sang-hoJoo-Suk Park

 

  


HITMAN AGENT JUN

— Autor doragan @ 07:25

    HITMAN AGENT JUN

Zabavni korejski akcion komedija naslov, koji pomalo ascocira na nekdašnje zabavne akcijaše,a koji danas,na žalost više nisu u modi.

Moda se lako menja, ali valjda,čak i u 2020. godine postoji večita potreba za zabavom. A ovaj film pruža zabvau, pa makar i predvidljivu. Tajni agent Jun, vrhunski čovek-mašina specijalac režira svoju smrt da bi živeo civilnim životom-crttača stripova? I još pride ima nadžak babu od žene i kćerku u pubertetu. Strripovi mu čoše idu, i na nagovor kćerke, crta stripove koji su istiniti. P atako crta svoj život dok je bio tajni agnet, strip se slučajno objavi, doživi veliki uspeh..i tu počinju nevolje.

Ok, tu se bude stari drugari iz agencije, mafija , ceo spektar ljudi koji bi Juna rado videli mrtvog. Akcija je solidna, ima i duhovitih scena, te i ako nije remek delo, pružiće soldino vreme u odmaranju od spoljeg sveta. Pogledajte!

Ocena.7/10

Režija: Choi Won Sub

Scenario:Won-sub Choi, Jung-Ryeol Sin

 


WALK WITH ME

— Autor doragan @ 12:21
Normal 0 false false false false EN-US X-NONE X-NONE

         WALK WITH ME

Udruženi kinesko-malezijski poduhvat iz 2019, galimatijas svega i svačega, najviše ničega.

 

Ovaj naslov se vodi kao horor film, i kad ga odgledate, moglo bi se reći da to i jeste. Ima nekoliko scena koje ća Vas uplašiti, ali šta je problem? Pa, film pčinje kao da gledamo nastavak nekog ranijeg flma.Dakle, sa neba pamu rebra,kako bi rekao naš narod. U stvari, pravi zaplet, počinje tek od polovine filma. Kad već kažem zaplet, isti se odvija oko lutke koja progoni našu glavnu junakinju Sam.Filmovi saluutkama su za decu, rekao bih, ali zaplet dobija na dubini zbog psiholoških stanja naše junakinje koja je bila maltretirana u detinjstvu. Sve je to neubedljvo i nejako isprično, i tu pomoći nema.

Ako baš volie ovaj specifični podžanr horora, u redu, a ako ne, preskočite sat i po filam kojipočinje iznenada, završava se bez poente.

Ocena:4/10

Režija:Ryon Lee

Scenario:Ryon Lee, Ying-Ying Tsang

 

 

 

 


Powered by blog.rs