filmdalekogistoka

TIME RAIDERS

 

 

                              TIME RAIDERS

Avanturistički spektakl koji dolazi iz Kine. Ništa novo, rekli bi neki. Ipak, nastavite dalje.

 

To što sam film označio kao avanturu, mogao bih dodati još nekoliko odrednica, ali neka ostane na ovoj definiciji-podžanr potraga za blagom. Očekuje Vas dva sata non-stop akcije, pogotovo posle neizbežnog polusatnog uvoda gde se , kao što je i red, upoznajemo sa akterima priče i motivima koji stoje iza njihovog delanja.

Film plete zaplet oko dva glavna aktera Zhang Qiling i Wu Xie, od kojih je prvi neustrašivi borac, glavni dasa u bandi, kako bi se reklo, dok je drugi knjiški moljac, potomak slavne loze pljačkaša grobova i lovaca na blago. Zajedno kreću u grobnicu Zmijske kraljice, gde otkrivaju da su im za petama ne samo zamke u grobnici već i naoružani tim koje šalje jedan izopačeni zapadnjak, kao u većini kineskih filmova,uostalom, u potrazi za moćnim artefaktom..

To je otprilike to u vezi zapleta. Rekoh, akcija je odlična, efekti solidni i film je kao stvoren da se napravi odlična video igra. Što da ne? Ako ste se uželeli filmova koa Mumija ili Tomb Raider, samo napred! Ostali, takođe.

Ocena:6/10

Director:

Daniel Lee

Writer:

Uncle Three

 


pandora

— Autor doragan @ 16:14

 

 

                           PANDORA

 

Novi film katastrofe iz Koreje, koja polako postaje majstor i za ovaj, revitalizovan žanr.

 

Pandora  je interesantan film, jer sadrži u sebi i jaku ekološku, pa donekle i anarhističku poruku, jer otvoreno prikazuje nekompetetnost vlasti koje su, barem na filmu, pokazale odsustvo smislenog delovanja. Ok, pred kraj se stvari pomalo poprave, ali..

Ali, o čemu se uopšte rardi?Pa, o nuklearnoj elektrani, smeštenoj u malom ribarskom selu, koje, u ime progresa, biva potpuno devastirano-to je ta ekološka poruka. Autori kao da poručuju da bolje da se ništa nije ni diralo. Ne znam za Vas, ali možda je i bolje da mi u Srbiji nemamo nuklearke, ko zna šta b se desilo..Ovako, polako se trujemo u dimu i čađi iz termoelektrana..Elem, desi se incident, više kao posledica nemara prema održavanju i kad kola krenu nizbrdo, nema ko da ih zaustavi. 

Zbog potrebe filmske dramatike, neka dešavanja su prenaglašena, ali ne mari...Svedoci smo i herojskih dela pojedinaca, ali njihov napor zbog tunjavih aparatčika ne dolazi do izražaja. Kraj filma Vam neću reći, ali spremite maramice.

Specijalni efekti su odlični, gluma standardno dobra, priča aktuelna, pogotovo što severni sused au sa debeljuškastim diktatorom stalno zvecka sa A bombama. 100% PREPORUKA

 

Ocena:8/10

Režija i scenario: Jong-woo Park


 


Powered by blog.rs