filmdalekogistoka

PARASITE

, — Autor doragan @ 11:45

              PARASITE

Pobednik Kanskog festivala 2019 i jedan od najboljih filova ove godine, čini da nam se vraća vera u jake i velike filmske priče.

Parazit je bizarna crnohumorna komedija, a opet tu su i delovi filma koji su čist triler ili noar krimić. Ok, mešanje žanrova je nešto karakteristično za Daleki istok. Priča se odmotava oo porodice iz donjeg sloja društva, predvođena ocem Ki-taekom, čijem sinu se osmehne sreća, da prredaje engleski ćerci jednog bogataša . Uskoro cela porodica , an mućle i prevaru, akako bi drgačije, uspeva da se infilitrira u porodicu Park nagrizajući kao, paraziti, dosadašnje odnose porodice.

Kao da to nije dovoljno, u podrumu zatiču muža dotadašnje služavke,koji je tu skriven živeo godinama. Tu počinje borba na život i smrt između dve pododice -koja će imati posledice i na i na njih, i na Parkove koji su oh obe, zapošljavalli.

Ima tu urenebsnih scena, ali scena dosotjnih jednog Pekinpoa,kao i lirskih momenata. Teško je reći da li osećamo nešto prema našim anti junacima, ali ipak, bivamo uvučeni u njihov svet, i ne možemo ih ipak, olako odbaciit kao neku vrsti white trasha na korejski način. Kkao god, odličan film.

Ocena:9/10

Režiser:Bong Joon Ho

Scenario:Bong Joon Ho,Han Jin Won


 

 


Powered by blog.rs