filmdalekogistoka

THE GREAT BATTLE

— Autor doragan @ 12:42

THE GREAT BATTLE

Velika bitka.Generički naslov iza koga se krije veoma, veoma, dobar film.

Obožavam ratne filmove, pa čak i sko su slabijeg kvaliteta, te je moguće da nisam u potpunosti objektivan, kad je ovaj žanr posredi, ali velika bitka-zaista s mogli da daju bolji naziv-je spektakl koji je u vrhu sa svim boljim filmovima iz ove grupe. Film pkriva opsadu Ansija u 7. veku nove ere, kad je dinastija Tang iz Kine, izvršila invaziju Koreje,koja je bila odeljena na tri frakcije.Kao da to nije dovoljno, nakon jednog poraza, kadet Samul je poslat da ubije komandtanta tvrđave Ansi Yanga, ali srećom po stanovnike i posadu grada, ne da nje odbio zadatak, uverivši se u hrabrsot komandanta,već je uspešno poslao i pomoć po opsednuti grad.

Scene bitaka oduzimaju dah i u tome je film najbolji, dok poneki draski i melodramski mometni deluju nedorečeno, ali to ne umanjuje kvalite filma nimalo.Obvezno gledati!

Ocena:9/10

Režija i scenario:Kim Kwang-sik

 


LEGEND OF NAGA PEARLS

— Autor doragan @ 12:02

       LEGEND OF NAGA PEARLS

Još jedna kostimirana kineska bajka, žanra koji je veoma popularan u Kini, i koji se, dobrim delom, naslanja na njihovu bogatu mitologiju.

Da i ovaj film ima neke veze sa mitovima i legendama i Kine, ne znam, ali da je raskošno snimljen i produciran, tu nema dileme.Priča se odvija oko grada Uranoplisa, i sukob oko ljudi ptica i občnih, da ih tako nazovemo, ljudi, i misterioznih naga bisera.Kao u svakoj bajci, srećan kraj je neizbežan, pa tako i ovde, a šta se sve izdešavalo u sredini, otkrijte sami, ali da upozorim na vreme:radnja je konfuzna, neinspirativna, ali su prizori lepi za gledanje, a film će ,u svakom slučaju prijati deci.Ostali ,kako ko.

 Ocena:6/10

Režiser:Yang Lei

Scenario:Zhaoqing Xu

 

 


THE BRINK

, — Autor doragan @ 11:00

        THE BRINK

Max Zhang dobija prilku da postane prva viloina nekog filma.I iskorišćava je 100%.

Do sada je, uglavnom ,i pored duge karijere, bio najbolji sporedni lik, ako tako možemo reći, da bi sa ovim filmom, valjda, konačno okrenuo vodu na svoju vodenicu. Debitant režiser Jonathan Li, takođe nije za potcenjivanje, i sve u svemu, pred nama je solidan triler, filovan sa mnoštvom borilačkih i akcionih scena,koje svi volimo.

Zaplet ima neke veze sa klasikom Gold Connection iz 1979, i prati švercere zlata i sukobe oko podele plena, sa upečatljivim negativcem koji ledi krv u žlama,koga glumi Shawn Yue. Isprav sitan đraf, beskrupolozno, a i kako i drgačije, penje se na lestvici lokalne mafije, sve do  finalnog obračuna.Preporuka, svakako, lep primer kako su se nekada radili akcijaši, sa mnogo krvi i znoja!

Ocena:7/10

RežiserJonathan Li

Scenario:Paco Wong

 

 


FURIE

, — Autor doragan @ 10:43

             FURIE

Još jedan film o rodtelju,koji ruši sve pred sobom, da bi spasao oteto dete.

Ovaj žanr je otelotvorio Liam Neeson, ali ovaj put idemo u Vijetnam, gde svetska yveyda Veronica Ngo, glumi majku, koja živi sa ćerkicom u nekoj vijetnamskoj zabiit, dok uteruje dugove od čega živi. Kćerka se stidi majke i njene profesije, sve dok film konačno ne počne da prikazuje ono zbog čega ga i gledamo:furioznu akciju majke koja ,prelazeći preko desetina svojih protivnika,uz malu pomoć policije, spašava kćerku iz lanca trgovine ljudskim organima i robljem.

Film ne donosi, ali i ne odnosi ništa što već nije viđeno u ovom žanru, ali fenomenalna akcija, odlična fotografija i umerena melodramatika, kao i pečat autora Le Van Kieta, ipak su dovoljni da zavredi Vašu pažnuj i gledanje.

Ocena:7/10

Režiser i scenario:Le Van Kiet

 

 


Powered by blog.rs