filmdalekogistoka

korea:the never-ending war

, — Autor doragan @ 12:34

KOREA THE NEVER-ENDING WAR

 

Dokumentarac? I jop nije azijska produkcija?Pa, čemu ovaj film na ovim stranicama?

Well, kao prvo, ovo je jedan od najboljih dolumntarnih filmova u poslednjih nekoliko godina, i kao drugo bavi se korejskim ratom, i traumma pre i psle njega, vredi svakog minuta potrošenog na gledanja. Precizno, sistematično i ne štedeći obe strane, tačnije tri strane, ako računamo i Kinu, objašnjava sve što ste trebali da znate o ovom ratu, a niste imali koga da pitate.Lično, i pre ovog filam, bio sma solidno upućen u problematiku, pa ipak sam dosta saznao, što je još jedan plus. Svaka preporuka.

Ocena:9/10

Režija i scenario:Joe Maggio

 


a hard day

, — Autor doragan @ 12:08

            A HARD DAY

 

Policijski triler  kavi se štancuju u Koreji, ali kvalitetni štanc trileri, molim, uočite razliku.

Dakle, šta imamo? POkvarenog policajca?Da. Pride ucenjenog?Da. Upečatljivog i harizmatičnog protivnika?Da. Pa,kad sve to imao film ne može biit loš. I nije, naprotiv, veoma, veoma je dobar, i držaće Vas prikovanog za kerane ,a otada ćete tražiit još i još.

Nravno, sad ne bi valjalo ići u druug kranost i glorifokovati neumereno. Ali, ovo je film stare škole,rdjen po peesu, i bilo bi ga šteta propustiti.Glumci su odlični, i režija, muzika, napetost kojase sa merom gradi sve do kraja filma..sve ono u čemu su Francuzi nekada bili uspešni.

Zakqučak je jasan, ovo treba gledati, volei ili ne ovaj specifični šanr, jer neke stvarii se mogu rešiti samo pesnicam i pištljima!

Ocena:8/10

Režija i scenario:Seong-hun Kim

 


Powered by blog.rs