filmdalekogistoka

Concerto of the Bully

, — Autor doragan @ 13:00

           Concerto of the Bully

Hong Kong filmadžije vole filmove o otmicama, gde se žrtve zbližavaju sa otmičarima.

Tako i u oovm filmu, žrtva, devojka malde popo zvezde,koja za njega stvara i muziku, biva kidnapovana od strane , lokalne bande gubitnika, dužne do grla, da bi se u toku filma, razvila romanse izeđu jednog od otmičara, koji je osetljiv na određene zvuke i devojke. Štaviše, na kraju filma, i on postane muzička zvezda izvodeći pesmu koju je Hitgirl, to joj je umetničko ime, napisala za dragog joj kidnapera!

Srećom, glavni glumci su dopadljivi i izvesno se stvorila "hemija" među njima, ap tako lakše svarimo nebulozu od priče, pa i bljutavi pop, koji se provlači kroz film. Kineska opo muzika je beznadežno saharinska. Moglo je i bolje.

Ocena:5/10

Režiser:Fung Chih-chiang

Scenario:Charlie Choi and Fung Chih-chiang

https://dustyreels.files.wordpress.com/2018/10/concertobullyposter.jpg?w=600 


BUFFALO BOYS

, — Autor doragan @ 12:48

       BUFFALO BOYS

Film iz Indonezije. Retka roba na našim policama. Ako niste znali,jedan od najboljih filmova uopšte posle 2000 , Raid, je iz Indonezije, ikao je režiser iz Velsa.

 

Ovaj film je, hvala Bogu, ima donekle origilnalan zaplet, a to je dva momka iz Indonezije rade koa kauboji u Ameriic, oko 1860. godine, sa svojim ujakom. Posle vesti koje dobijaju iz otaxbine, i ranjavanja ujaka, vračaju se u rodnu grudu,koja je pod okupacjom Holanđana i domaćih izdajnika. Ovo zvući poznato? Nravno, tu su sporedni zapleti ,nekoliko lepih devojaka, sve dok priča ne kulminira u poslednjih 20-ak minuta do konačnog obračuna, u maniru špageti vestrna, a kooji smo čekali ceo film, da viidimo "pravu stvar".Glumci su uverljivi, i nećete imati problema da se saživite sa indonežanskim kaubojima.

Obračun je spektakularan i opravdava postojanje ovog filma, za svaki minut potrošen na njega, mada ima i onh koji će premotati do tog dela, što razumem, ali ne odobravam.

Ocena:6/10

Režija i scenario: Mike Wiluan

 


ANIMAL WORLD

, — Autor doragan @ 12:26

                  ANIMAL WORLD

Kineski film snimljen po motivima japsnke mange? Verovali ili ne, i ovo je moguće!

 

Animal world je dobar film. Mogao bi se u startu otpisati koa tupavi akcijaš, ali ipka je nešto više. Glavni junak Ženg ima roblema sa lovom, ako nema?, i prevaren, još i od prijatelja, kao da nema neprijatelja dovoljno, pristaje na ucenu od negativca Andersona, koga tumači briljantni Majkl Daglas.Ucea je da igra kamen, papir,makaze na brodu, gde se tajkuni klade na to koće od silnih nevoljnika da preživi.

E, sad ako se pitate šta je to toliko zanimljivo, verujte da jeste. Objašnjenja koja prate igru, koja se igra sa kartama, uzgred budi rečeno, su fascinantna, i nikad nisam ni slutio da je tako,naizgled prosta igra, u stvari veoma složena i puna iznenadjenja. 

Hepiend jeste neizbežan, ali film Vas drži prikovanim za ekrane, a dodatni plus su sekvence sna i halucinacija koje prate glavnog junaka koji  tako projektuje svog alter ega. Gledati!

Ocena:8/10

Režiser: Han Yan
Scenario: Han Yan, based on the Nobuyuki Fukumoto comic

 


GOLDEN JOB

, — Autor doragan @ 12:13

               GOLDEN JOB

Golden Job ponovo okuplja ekipu iz devedesetih iz serijala Young and dangerous, koji je u to vreme bio poveči hit. Posle dvadesteak godina, momci su i dalje tu, i podjednako dobro prže i paleč

Dakle, tu su ponovo. Lion, Mouse,Crater i Calm.Deo bratstva je i Bill, i "otac" papa, i zaplet može d apočne. Ekipa pokušava da ukrade tovar lekova za kineksu miisiju u Africi, da bi se film prebacio u Budimpeštu gde Bill sa par dodatih negativaca krade tovar zlatnih poluga. Do kraja filma pratimo nastojanja ostaTka bratstva da se osveti zbludeloj ovčici, a put nas vodi preko celog sveta.

Uzbudljivo jeste, ali nekkao sterilno, i predvidljivo,fali ono nešto što je krasilo ranije filmove made in Hong Kong, a toga ovde nema. Krajnji utisak je mlak i nećemo ikadapoželeti da film ponovo gledamo.

Ocena:5/10

Režiser: Chin Ka-lok

Scenario: Kim Dong-kyu, Kwok Kin Lok, Erica Li, Heiward Mak

 

 


Powered by blog.rs