filmdalekogistoka

paradox

                     PARADOX

Čistokrvni akcijaš iz Hong Konga, sa legendama Wilson Yip kao režiserom i Louis Koo-m kao glavnim glumcem, ne ostavlja dilemu gde je postojbina filmovima koji spajaju lomljenje kostiju, suludu akciju, dobru glumu i priču koja pije vodu i sve to u jednom filmu.

Da, tako je, ovaj film sadrži sve prave sastojke i ne pita za milost, ni Vas gledaoce, a ni svoje aktere, koji , mućeni i prebijani, hrabro idu dalje, sve do kraja , i njih i njihovih neprijatelja. Priča starinska ali delotvorna: otac kome je oteta ćerka u Tajlandu, kreće u osvetničku misiju gde milosti biti neće, niti je iko zaslužuje. Ovde treba istaći odličnu rolu Tony Jaa, tajlandske zvezde , koja daje svoj doprinos-tragični doduše- slanju zlokovaca u pakao.

Ne bih dalje dužio, kokice u ruke, pa na gledanje, ko to ne učini, dabogda gledao nove filmove Brusa Vilisa!

Ocena:8/10

Režiser: Wilson Yip

Scenarista: Jill Leung 

 


BAD GENIUS

— Autor doragan @ 07:13

                 BAD GENIUS

Tajlandski film je retka zverka, i milsim da sam do sada odgledao ne više od 4-5 filmova poreklom iz ove, egzotične , i po mnogim, samo ne filmskim, stvarima, poznate zemlje,

Opet, ovaj film budi nadu da će se Tajland vezivati od sada iz kao zemlja dobrog filma. Ovaj, po svim  svojim sastojcima punokrvni triler,- a za radnju što je još apsurdnije ima temu školske prevare!-, je odličan film koji uvlači gledaoca bez problema u svoj svet tinejdž prevara na školskim takmičenjiema i fascinantno je kako je sve to urađeno zrelo i testosteronski.

Odličan primer kako triler može da bude uzbudljiv bez isplajneog metka, ai bez Holivuda ili starije braće sa Dalekog istoka. Mlađi, tajlandski brat, nema ničeg da se stidi, i režiser Nattawut Poonpiriya  je pokazao svo umeće.

Naravno, ne bi bio moralno da prevaranti prođu nekažnjeno, i tu ću stati da ne bi pokvario zadovoljstvo gledanja, koje je još više uvećano  odličnom glumom Chutimon Chuengcharoensukying ,- čik ovo izgovorite odjednom!-eks modela, što se vidi iz priloženog, naime prelepa je, ali um i da glumi što je već za ne poverovati, ali uverite se i sami. 

Ovde sve funkcioniše besprekorno i ne gubite vreme, već gledajte! Ocena sve govori.

Ocena:9/10

 


Powered by blog.rs