filmdalekogistoka

godspeed

— Autor doragan @ 18:43

                 GODSPEED

 

Nešto veoma retko je pred Vama, dragi čitaoci- film sa Tajvana, u kojem glavnu ulogu tumači legenda Hong Konga, Michael Hui.

 

Zaista, u pitanju je retka prilika, jer Tajvan je poznat  pre po Asusu, HTC i ostaloj elektroničkoj bratiji, tako da mi je ovaj naslov, odmah privukoa pažnju. Što je još bolje, ovo je prilično dobar film, road movie, sa primesama trilera, i gangsterskog krimića, a kao da to nije dovoljno, ima tu i dramskih, arty delova.

Ko se snađe u ovom galimatijasu, uživaće, jer film ima "ono nešto" što drži pažnju. Glumci su izvanredni, pogotovo Hui, kao i Leon Dai, u sasvim opozitnim ulogama, gde je jedan zadužen za smeh, a drugi nas podseća da u svetu droge malo ko dočeka penziju.

Problem leži u činjenici da film barata sa previše žanrova,  te nije moguće da bude podjednako uspešan. Za neke gledaoce biće premao smeha,a i to je više "crn humor" za neke premalo ili previše nasilja...No, nekako, sve to zajedno funkcioniše. Da je malo izbrušeniji, film bi bio još bolji, ali i ovako zaslužuje da ga pogledate, makar kao kuriozitet da dolazi iz nama nepoznate kinematografije.

Ocena:6/10

Režija i scenario: Chung Mong-Hong

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/df/Godspeed.jpg
 


Powered by blog.rs