filmdalekogistoka

02 Dec, 2017

The Villainess

— Autor doragan @ 08:04

              The Villainess

 

Bila jedna devojka po imenu Sook-he. Bejaše ona sposobna za mnoga ubilačka dela, i bi tako dok  nije pala šaka zloćudne agencije vladine, i poče ona za njih da dela ono što najbolje zna: da ubija...

 Pa, ako ste se uželeli adrenalina, krvi do kolena, inkarnacije Nikite, to ćete ovim filmom i dobiti. Pa još na kvadrat. Ali, da upozorim one koji očekuju samo spektakl krvi i odesečinih udova: film nudi i veoma komplikovan zaplet, tako tipičan za korejske filmove, gde se radnja grana u više pravaca, a ako prodefiluje i nekoliko flešbekova i račvanja, well, lako ćete se izgubiti ako niste pazili na času.

Još preciznije rečeno.bolji akcioni film ove godine nisam gledao, i jedan je od najboljih i za nekoliko godina unazad, i svakako je bolji od holivudskog akcionog treša. Da li su u pravu hejteri koji bi rekli da ništa suštinski novo nismo videli? I bili  donekle u pravu, ali šat jedan film čini dobrim? Originalnost je samo jedna karika, i ga briga za nju ako je sve ostalo vrhunski odrađeno.

 Čak i ljubitelji melodrame bi našli u čemi bi uživali. Nekako , sav tak galimatijas funkcioniše, i ja Vas ne bih dalje zadržavao. I da ne zaboravim na glavnu glumicu Ok-bin Kim , tragičnu heroinu novog doba. Uživajte!

Ocena:8/10

  • Režija:

Jeong Byeong-gil, Jung Byoung-gil

  • Scenario:

Jeong Byeong-gil, Byeong-sik Jung, Jung Yeon-Sik, Jung Byoung-gil


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me