filmdalekogistoka

VOICE OF SILENCE

      VOICE OF SILENCE

Neobičan korejski triler kome je malo nedostajalo da bude vie od dobrog.

Eh, to nešto to neki filmovi imaju pa postanu remek dela ili odlični filmovi. Glasu tišine,fali to nešto.Ali, to nije zamerka, film je vrlo dobar i priča o dvojici marginalaca,od kojih je jedan nem, koji prodaju jaja na pijaci, ali i čiste šta ostane od leševa koje obradi lolakna mafija. Jednog dana dobiju zadatak da čuvaju jednu kidnapovanu devojčicu. Nalogodovac završi kao njihova mušerija, ali šta sa devojčicom? Tu nastaju komplikacije.

Radwa se brzo odvija, ali nekako film ne zna da li da bude više komedija ili drama, više triler ili nešto drugo,nejasno je šta. Baš to sprečava ga da bude nešto više od dobrog, dugačkog skeča. Ipak, vredi ga pogledati jer je originalna priča sa kakvim takvim hepiendom.

Ocena:7/10

Režise i scenario:EuiJeong Hong

 


THE RESCUE

         THE RESCUE

Kineski akcioni spektakl o hrabrim helikopterskim spasilačkim ekipama...

Iskreno, gornja rečenica bi bila sasvim dovoljna za prikaz i kakvu-takvu kritiku . Imamo sve moguće kliše likove i kliše zaplete na jednom mestu. Hrabri pilot udovac, žena je naravno umrla od raka, nova devojka pilot koja mu opnira, naravno do kraja filma se "smuvaju", pa još nešto likova od kartona, pa neđto mnogo nesrećea za kineksi film gde je sve bajno i sjajno..Kad sve to progutate ostaje Vam da uživate u lepo snimljenim scenama sa slidnim efektima,koji nisu baš najjeftiniji kao u večini današnjih naslova gde se sve zbrza. I tako malo po malo, film prože, aVi shvatite da ste mogli i bez njega.

Ocena:5/10

Režiser:Dante Lam

Scenario:Wong Sze Man

 


SWORDSMAN

           THE  SWORDSMAN

Odličan korejski film epohe, filovan pravim odnosom drame, akcije i priče šta ste sve spremni da uradite da biste zaštitili porodicu.

Kad pročitate ovakav opis, ne bise se oko filma mnogo uzbudili? Mnogi akcioni filmovi se kriju iza oopisanih banalnosti. Opet, ovde je radwa smeštena u 17 vek dok se ko Koreje biju dve dinastije, obe kineske, Qing i Ming. Problem je što zboh njih pate Koreanci, a tu je inaš herojTae Yool, najbolji mačevalac cele Koreje koji živi povučeno negde u brdima sa kćerkom. Avaj, sukob koji je nameravao da preskoči jer je u prošlom umalo nastradao, ne namerava da preskoči njwga..

 Scene mačevanja, bitaka jedan na jedan ili jedan-protiv-ko zna koji im je broj su fenomenalne i srž su filma,koji je dobar i u svim ostalim "značajkama" koje čine dobar film. Pritom zna svoju meru i traje taman koliko treba.Ne propustite!

Ocena:8,5/10

Režiser i scenario;Choi Jae-Hoon

 

 


Powered by blog.rs