filmdalekogistoka

Beasts that Cling to the Straw

— Autor doragan @ 13:51

      BEASTS THAT CLING TO THE STRAW

Korejski noir film koji proziva Pulp Fiction svojim načinom pripovedanja, a bogami i tematikom.

Dakle, pred nama je pet likova povezanih zločinom, torbom punom novca i što je najvažnije krvlju.Koje ima obilato, pogotovo u drugoj polovini filma kada glavni lik filma postaje -zašto to nije iznenađenje-jedna žena. Radnja filma jeste uzbudljiva,ali malo naporna za praćenje zbog mešanja likova i vremena kada se ispepletane radnje sreću ili razdavajaju.Treba se naoružati strpljenjem,ali bićete nagrađeni,ako se neko pita.

Ono što jeste bitno je mrak i sudbine likova koji nas tmana kliko treba uvlače u priču da postanemo zainteresevovani za njihove sudbine, i ako što naslov filma kaže, hvataju se za slamku , i najmanju, da bi se nekako izvukli i spasli bedne živote..uživajte!

Ocena:8/10

Režija i scenario:Kim Yong-hoon

 

     

 


HONEST CANDIDATE

        HONEST CANDIDATE

 

POkušaj političke satire na temu -šta se dešava kad neka osoba odjednom govori samo istinu, i ništa drugo osim istine, tako joj Bog pomogao?Pa ne baš mnogo toga zanimljivog.

Ono što je u ovom filmu dobro to je glavna glumica Ra MiRan, koja je bez sumnje fenomenalna i oja tumači rolu političarke, korumpirane, a kkava bi drugo bila, ali koju pogodi nešto iz vedra neba,i budi se bez mogućnosti da slaže.Kkav je to političar bez te dragocene osobine?Nikakav.

Tu se gubi nit priče i umesto da se krene u oštar obračun sa takvim likovima, zabva prelazi u domen jeftinih štoseva, sa sve bakom od glavne junakinje koja se pretvarala da je mrtva zbog unukinih uspeha na izborima. Na kraju, naša junakinja biva nagrađena za iskrenost još jednim mandatom. WTF?

sVE U SVEMU, STRAĆEN POTENCIJAL, A MOGLO JE BOLJE..

Ocena:6/10

Režiser:Jang Yoo-Jeong

Scenario:Kim Sun, Heo Sung-Hye

 


Powered by blog.rs