filmdalekogistoka

THE VILLAGERS

, — Autor doragan @ 10:55

             THE VILLAGERS

Još jedan korejski film, i još jedan korejskog Rocka, Don Lee, koji ispod grube spoljasnosti krije nežno i osećajno srce. Bljak, zar ne?

Pa, i nije bljak. Don Lee je odličan u svojoj svedenoj glumi,jer njegova pojava među sitnim Koreancima je dovoljna da zaseni sve okolo sebe. U oovm filmu glumi bivšeg učitelja boksa koga za kaznu prebacuju u jednu školu, bogu iza nogu, jer se pobunio protiv prevera na boks mečevima.

Došavši u malo misto, sve mu smeta, ali najviše fakat da se niko ozbilno ne bavi nestankom jedne devojke od pre godinu dana. Nailazi na zid čutanja i udružen sa drugaricom otete učenice, pomalo nevoljno kređe u istragu.

Uobičajeno za korejski film zadnjih godina, iza svega stoje korumpirani političari i cela lokalna vrhuška, dok naš junak, na kraju filma odlazi iz grada nakon uspešno obavljenog posla,kao u starim vesternima. Prijatno gledanje!

Ocena:7/10

Režiser i scenarista:Lim Jin-soon 

 


EXIT

, — Autor doragan @ 10:38

           EXIT

Ove godine korejski filmovi preovlađuju.Još jedan je pred nama, film katastrofe, Izlaz.

Neuobičajeno, prvih pola sata film je čista komedija, i već sam pomilslio da sam pustio pogrešni film. Glavni lik je mladić Yong Nam, nezaposleni zgubidan kome je devojka nastradala u free climbingu, veoma rizičnom sportu, koji je i on upražnjavao. Već godinama ne radi i ne izlazi iz kuće, ali njegovih pet minuta slave i prilike da se trgne iz učmalosti, je tek pred njim.

 

Prilku za to mu omogućuje bivši radnik jedne farmaceutske kuće,koji pušta smrtonosni gas baš dok naš junak slavi 70 rođendan svoje bake u lolalnom restoranu. E, upravo tada film se prebacuje u žanr katastrofe, mada je i proslava pretila da krene tim putem, i naš junak dobija prilku da spašava ljude na sto načina sve sa akrobacijama..

Dakle, uživaćete u akciji, možda pomalo dosadnoj na momente, ali teško je odrđavati napetost sat i po vremena. Ipak, vredan je Vaše pažnje.

Ocena:6/10

Režiser i scenarista:Lee Sang-geun 

 

  


DOOR LOCK

          DOOR LOCK

Korejski triler,koji za čudo, nije originalno delo, već rimejk španskog dela Sleep Tight.

 

Rimejkove, načelno ne volim da gledam. Teško mi je da se na prvu loptu setim koji bi to rimejk bio bolji od originala.A ako nije bokji čemu snimanje? Door lock je dobar film, dobar triler, koji drži pažnju, napet je i sve do samog kraja nećete znati ko je "ubojica". Već to je dovoljno da se film pogleda.

I ovde je reć o devojci koju proganja ,u početku nepoznata osoba, i koja je pokušala da nasilno uđe u kuću.Sumnja pada na dežurnog krivca,kome je jedina krivica neotesanost u ponašanju i drskost.Pa,onda bi polovina građana bilo krivo?Kako se na policiju uobičajeno ne možemo osloniti, Kyung-min,naša glavna heroina, sa svojom drugaricom sa posla, kreće u istragu. Sve do klimakteričnog finala... 

Dakle,  solidan film,pogotovo za ljubitelje trilera, razumne dužine, pa pogledajte.

Ocena:7/10

Režiser:Kwon Lee

Scenario:Kwon Lee,Park Hee-jung

 

 


Powered by blog.rs