filmdalekogistoka

my pure land

                  MY PURE LAND

Po prvi put predstavljam pakistanski film sa temom koja je njihova bolna tačka.

A to je otimanje kuća i zemlje na "divlji zapad" način, sa korumpiranom policijom, sudstvom, gde vlada zakon jačeg..ako zvuči poznato, to je zato što živimo u državi bolno slično Pakistanu. Mada za njih ima nade, jer ih Kinezi podržavaju i izvući će se iz bede, a nas..

Ok, manimo se politike i vratimo se na film. Priča,istinita uzgred rečeno, je o devojčici Nazo, koja se bori sa svojom sestrom i majkom od strica koji ,nakon smrti wenog oca, kidiše na njihovu kuću i imanje, prosto želeći da ih otme za sebe. U tome ima podršku policije, te hrabroj Nazo ne preostaje ništa nego d auzme kalaš u ruke i brani ono što je njeno.

Ceo film , i po stilu, i po mestu snimanja, podseća na vestern, i to mu daje neki fin začin kojm će se maskirati ne baš neka gluma, naivno pripovdanje i još neke sitnice koje ćemo ipak zaboraviit jer snaga uverenja kojim je ispričana priča o mloj Nazo sa lakoćom briše te neke sitne mane.

Sa druge strane, film je lep prikaz samog Pakistana, ljudi, običaja, sniman je na jeziku Urdu, i ako imate nešto avanturističkog duha i želite da vidite nešto novo, dajte šansu ovom filmu.

Ocena:7

Režiser i scenario: Sarmad Masud 

 


Powered by blog.rs