filmdalekogistoka

RESURRECTED VICTIMS

, — Autor doragan @ 11:49

 

RESURRECTED VICTIMS

Nadprirodni triler sa religioznim dodatkom, bolje od ovoga ne mogu da opišem film iz naslova. Konkurs za bolji opis ostaje otvoren.

Pa dobro, sad kad sam već nagovestio o čemu se radi, da kažem da se u ovom filmu mrtvi vraćaju- sa mrtvima nikad nije dosadno-ali ne koa zombiji, već kao likovi željni osvete, naročito ako njihova ubistva nisu bile rešena, te su zločinci ostali nekažnjeni. Ok, kod nas bi imali više nego dovoljno posla, a i policija u Koreji se ne buni previše, mrtvi nepogrešivo znaju ko je kriv, a nakon što obave dobro delo, nestaju u plamenu i spasu državne organe dodatnih troškova. Efikasno i čisto.

Oživljene žrtve u početku deluju kao triler, jer glavnog lika, Jin Honga, napada njegova  majka, nakon privremenog rada na nebesima, i sad nastaje sumnja:on je jevni tužilac, besprekorne biografije, kako sad ovo objasniti? E, pa može, nakon niza neverovatnih konstrukcija i objašnjenja, koja se nekako uklope u celu priču.

Krajje malčice bljutavog ukusa za moj lični ukus, ali ok, poneki viskomoralni hepiend i nije na odmet u današnje vreme. Ali, svakako preporučujem, pogotavo sad za božićne praznike, kao mali odmor od izlizanih naslova na tv-u.

Ocena:6/10


Powered by blog.rs