filmdalekogistoka

I am a Hero

                         I AM A HERO

 

Dakle, ko nije poželeo da bar jednom bude heroj? Neko o kome će pričati sa divljenjem i poštovanjem, čije ime će biti zapamćeno u istoriji? Ali, kako to biva, većina nas provede život u tihoj svakodnevnici. I am a hero priča kako običan čovek, sticajem okolnosti kakav samo film može da ponudi postaje heroj, sa velikim H.

 

Elem, da nastavimo u horor-zombi tonu, samo ovog puta nam film dolazi iz Japana, a po istoimenom stripu. Japan je i inače poznat po adaptacijama stripova u filmove, strip(manga) je njihov najznačajniji kulturni produkt i sve je podređeno tome. Kako god, film plete priču oko skromnog i pomalo tunjavog crtača stripova Hidea, koji kao takav, se zatekne usled masovne zombi infekcije, sa sačmarom kao trofejom, a iz koje nikad nije pucao. Uskoro će imati priliku da iz nje zapuca, i to baš mnogo prilika!

Od tog momenta, kreće roler-koster , sa mnogo više uspona nego padova, sa ekstremno uverljivim i zastrašujućim zombijima, gde Hideo pokazuje brigu za jednu devojku, napola bolesnu, ako tako mogu da kažem. I da, poslednji pola sata filma je iskustvo kakvo se retko viđa. Ta količina sirovog, hiper realnog nasilja i krvi vredi videti više puta. Šta ćete, japancima je oružje retko dozvoljeno da koriste, ustav im je krajnje pacifistčki nastrojen, i potomci samuraja samo ovako mogu da prazne frustracije. I treba tako i da nastave!

 

Malo je reći da sam oduševljen filmom, pa odatle sledi i prpeoruka da ga i Vi pogledate.Daleki istok osim ostalih žanrova polako preuzima vodeću ulogu i u hororu, a mi ih u tome  dokraja podržavamo.

 Ocena:8/10

Režija by Shinsuke Sato. Screenplay, Akiko Nogi

 'I Am a Hero' Review: An


Powered by blog.rs