filmdalekogistoka

KURO

— Autor doragan @ 12:44

                                    KURO

 

Japanski art film, koji iskušava Vaše strpqewe, ali je i hrabar pokušaj da se prikaže nešto novo.

Problem sa tzv. umetničkim filmovima je često taj što neobičnost njihovih ostvarenja je ujedno i  jedini ili najveći kvalitet tih ostvarenja. Takav slučaj je i sa ovim filmom ,koji priča priču o devojci Romi, koja živi u Parizu, i brine o nepokretnom momku Milu, koji je nesrećnim slučajem )valjda?), ostao nepokretan.

Film je bez dijaloga, praćen jedino naracijom same Romi, što mnoge scene, pa i samu radnju u monogome čini teško razumljivom. No, to je osobina mnogih filmova iz ovog podžanra, ali biti neobičan nije dovoljno da se bude i dobar film. Tako i ovaj. Osim pristupa, film ne nudi neke druge kvalitete, pa će brzo biit i zaboravljen. Đalosno, ali zasluženo.

Ocena:4/10

 


STRAY

, — Autor doragan @ 09:05

                         STRAY

Strogo gledano, Stray se ne bi mogao podvesti kao film made in Japan. No, obzirom da je zaplet vezan za sudbinu jedne japanske porodice, ipak je opsi ovog filma uvršten , a da li ima još nekih razloga, procenićete i sami.

Odmah da odgovorim na prehodno pitanje: i nema baš mnogo razloga. Film nudi generički horor zaplet, sa ne baš nekim efektima, ali gluma za film ove produkcije i nije loša. Dakle, priča prati tinejdžerku Nori, čija mjka misteriozno sagori sama od sebe. Problem nastaje kada se ugljeničnom analizom utvrdi da je leš star hiljadu godina. Nori tada postaje svesna svijih moći, koje se ispolje kada se uznemiri, kao Keri. I tako se priča odmotava ka neizbežnom kraju, predvidljivi i pomalo dosadno, ali film ne traje predugo, što je ovde kompliment veliki kao kuća.

Dakle, ako ste zagriženi fan horor filmova, odgedajte i ovaj, ostali preskočite.

Ocena:5/10

Režiser: Joe Sill
Scenario: JD Dillard, Alex Theurer

 


«Prethodni   1 2

Powered by blog.rs